欢迎访问江西成考网! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以江西省教育考试院(http://www.jxeea.cn/)为准。
2022年成考专升本《英语》试题及答案(五)-英语-江西成考网_江西成人高考报名网-江西省成人高考招生平台-

400-0620-207

咨询时间:08:30--21:30
首页 成考资讯 成考指南 成考试题 考试技巧 网上查询 成考问答 成考专题 职业资格 网上报名
您现在的位置:首页>专升本复习资料>英语

2022年成考专升本《英语》试题及答案(五)

来源:本站  时间:2022-05-27

  四、阅读理解(共l5小题,每题3分,共45分)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选项中选出最佳的一项。

  A

  'Who has more questions,a teacher or a student?'A great learned man told his student that the answer to this question was that a teacher has more questions.

  The student became a little puzzled.With a smile,the teacher drew two circles.Within the larger circle is my knowledge of things,and within the smaller one is yours.Outside of the circles is knowledge still unknown to both of us.As you can see my circle is larger,the line that marks out the circle is longer.That makes it clear who has more chances to face something still unknown.

  36.The great learned man believed that__________.

  A.a teacher has more questions

  B.a student has more questions

  C.both a teacher and a student have questions

  D.everyone,except a teacher,has more questions

  37.At the end of the story,the great learned man concluded that__________.

  A.a student should learn from his teacher

  B.a teacher does not have so many questions as his student

  C.a student knows more than his teacher

  D.a teacher has more chances to face what he doesn’t know

  38.We cannot read such an article in__________.

  A.a hospital

  B.a library

  C.a newspaper

  D.a magazine

  四、阅读理解

  【短文A:文章大意】

  短文探讨了一个问题:是学生的问题多,还是老师的问题多?一位学识渊博的智者认为没有人比老师的问题更多了。学生感到很困惑,这位智者用两个圆圈阐释了他的观点。

  36.【答案】A

  【解题指要】本题是细节题。题干问的是:智者认为谁的问题多?根据文章内容,可以得知他认为老师的问题比学生的要多得多。故本题选择A。

  37.【答案】D

  【解题指要】本题是细节归纳题。题干问的是:文章结尾处,智者得出了什么结论?根据文章内容,可以得知老师有更多的机会遇到他不知道的事情。因此本题选择D。

  38.【答案】A

  【解题指要】本题是归纳推理题。题干问的是:我们通常不会在什么地方看到这类文章?根据语境以及文章内容,可以判断出这类事件一般不会在医院里读到,因此本题选择A。

  B

  In England,people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day.In the morning the weather is warm just like in sprin9.An hour later black clouds come and then it rains hard.The weather then gets a little cold.In the late afternoon the sky will be sunny,the sun will begin to shine,and it will be summer at this time of day.

  In England,people can also have summer in winter,or have winter in summer.So in winter they can swim sometimes,and in summer sometimes they should take warm clothes.

  When you go to England,you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny mornin9,but you should not laugh at them.

  If you don’t take an umbrella or a raincoat,you will regret later in the day.

  39.Why do people in England often talk about the weather?

  A.Because the weather changes often.

  B.Because they often have very good weather.

  C.Because the weather is warm just like in spring.

  D.Because the sky is sunny all day.

  40.From the story we know that when__________come,there is a heavy rain.

  A.sunshine and snow

  B.black clouds

  C.summer and winter

  D.spring and autumn

  41.In the sunny morning some English people usually take a raincoat or all umbrella with them because__________.

  A.their friends ask them to do so

  B.it often rains in England

  C.they are going to sell them

  D.they are their favourite things

  42.The best title for this passage is__________.

  A.Bad Seasons

  B.Summer or Winter

  C.The Weather in England

  D.Strange English People

  【短文B:文章大意】

  短文介绍了英国复杂多变的天气,正是因为一天中英国人会经历不同的天气状况,所以天气总是他们聊天的话题。随后,作者描述了英国的天气是如何多变,这也是为什么你看到明明是晴天,英国人却随身带伞的原因。

  39.【答案】A

  【解题指要】本题是细节题。题干问的是:为什么人们在英国很喜欢聊天气?根据文章内容,可以得知他们之所以喜欢聊天气,是因为天气复杂多变,有可能在一天里经历四个季节变化。因此本题选择A。

  40.【答案】B

  【解题指要】本题是细节题。题干问的是:从文中我们可以得知大雨之前一般都会有什么预兆?根据文章内容,“An hour later black clouds eonle and then it rains hard”,可以得出本题的答案是B。

  41.【答案】B

  【解题指要】本题是细节题。题干问的是:天气晴朗的早上,英国人为什么会随身带伞?根据文章内容,是因为在英国经常下雨。所以本题选择B。

  42.【答案】C

  【解题指要】本题是归纳推理题。题干问的是:最适合本文的标题是以下哪项?根据文章内容,本文探讨的是英国的天气,因此应该选择The Weather in England。


- 在线测评 评估您适合什么学历提升方式 -
  • 1.您目前学历
  • 2.您的年龄段
  • 3.您能接受的拿证时长
  • 4.您为什么提升学历
江西成考网微信公众号
欢迎教育机构、媒体、高校、出版单位联系合作!(友情链接交换)
快捷咨询入口 +
在线咨询
免费来电咨询
我们会立即与您沟通
值班老师
免费咨询热线
400-0620-207